Włosi zdają sobie sprawę z tego, jak jeść. Być może w następstwie tego, że używane przez nich kompozycje są ożywcze, aromatyczne i porządne dla każdego. Standardowa kuchnia włoska podąża śródziemnomorskim wzorem jedzenia – ogniskuje się na prostych, naturalnych, składnikach, co czyni ją jedną z najzdrowszych kuchni na globie. Badania wskazują, że korzyści przepływające ze wzoru diety śródziemnomorskiej są w stanie obejmować reformę utraty wagi, poprawniejszą kontrolę poziomu cukru we krwi oraz zmniejszenie ryzyka depresji. Włoskie pożywienie jest również smakowite oraz oznacza wypełnianie spiżarni potrawami, jakie nie tylko smakują niesamowicie, niemniej jednak również są całe napakowane atrybutami pobudzającymi zdrowie.
włoskie jedzenie w Krakowie
Zerknij na parę poniższych elementów, które stanowią treść kuchni włoskiej, napełnij kieliszek wina oraz gotuj!
Olej z oliwek
Jest to niemalże niebezużyteczne wykończenie każdej włoskiej potrawy. Każde 2 łyżeczki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, jakie spożywa się w czasie realizowania diety w stylu śródziemnomorskim, ryzyko wystąpienia choroby sercowo-naczyniowej pomniejsza się o 10 procent. Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia jest bogata w mononienasycone kwasy tłuszczowe, jak także witaminę E i inne zdrowe związki, które pomniejszają stan zapalny.
Restaurants near Main Market Square
Pomidory z puszki
Ożywcze pomidory są świetne, niemniej jednak te z puszki mogą spowodować, że posiłek będzie przygotowany migiem – co jest wybitnie istotne. Pomidory pomagają chronić nas przed poniektórymi nowotworami, chorobami serca i osteoporozą i są w stanie funkcjonować jako silne przeciwzapalne związki.
Czosnek
Czosnek ma na własnym koncie długą przeszłość wykorzystania z racji posiadanych atrybutów leczniczych. Po pierwsze, obejmuje związek o nazwie allicyna, jaki przysparza się do odprężenia naczyń krwionośnych (to właśnie dzięki czemu krew może przepływać bez ograniczeń), powoduje powstawanie naczyń krwionośnych oraz hamuje kurczeniu się płytek krwi. Związki czosnku mieszczą ze sobą jeszcze więcej korzyści: mogą zatrzymać wzrost komórek nowotworowych w celu asekuracji przed rakiem oraz ograniczyć poziom glukozy we krwi w celu obniżenia ryzyka cukrzycy.